Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ ریحانه جلالی؛ از خوشه‌‌های طلایی گندم هرچه می‌کاشت، تنها مُشتی «بوی گندم» نصیب دستان شیارزده پیرمردی می‌شد که چین و چروک پیشانی‌اش حکایتی بود از نان خوردن‌ها و نمکدان شکستن‌های آنهایی که باید حمایتش می‌کردند، اما کلاغ‌‌ها را راهی گندمزارش می‌کردند!

باد در میان گندم‌زارها صدای قدرت را در گوشم نجوا می‌کرد و تلالو خورشید در میان خوشه‌های طلایی گندم عزت را در مقابل چشمانم به رقص درآورده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بوی گندم مَستِ نانم کرده بود، رقص گندم مَستِ هوشم کرده بود، داس بر دست  خوشه‌ها را می‌بُرید، وای که او، از آنچه داشت؛ دل‌ می‌بُرید.

بوی گندم می‌وزید، باد نرم‌تر می‌وزید، وای که داسِ دستِ پیرمرد چه لرزان می‌برید! یک وجب خاک دارایی‌اش، داس بر دست، از آنچه داشت، دل می‌برید.

لبخند نگاهش برقی در چشمانم زد، دانه‌های شیاردار گندم را به خورشید و آسمان هدیه بخشید و رقص کنان فریاد زد: دیگر کلاغ‌‌ها از گندمزارهایمان پریدند! دلال‌ها را می‌گفت! آنها که حاصل ماه‌ها دسترنجش را مفت می‌خریدند.

 به لطف دولت گندم‌ها را نان خواهیم دید در سفره خودی‌ها

کنارم ایستاد و عرق پیشانی‌اش را دستی کشید و گفت: تا همین یک سال پیش این گندم‌ها یا خوراک دام‌هایم بود، یا سهم دلال‌ها! ردشان یا در مرزها زده می‌شد یا در سفره خارجکی‌ها! امسال اما به لطف دولت گندم‌ها را نان خواهیم دید در سفره خودی‌ها.

 خنده‌ای بر لبان خشکیده‌اش  نقش بست و افزود: وقتی خدا بخواهد همه چیز درست می‌شود، آب نبود، اما خدایِ آب را شکر، که تدبیر بود.

وقتی خدا بخواهد همه چیز درست می‌شود، آب نبود، اما خدایِ آب را شکر، که تدبیر بود

یاد همین یک سال پیش افتادم و خبرهای دردآوری که دست به دست می‌چرخید: «گندمکاران به جای تحویل گندم‌هایشان به دولت، آن را خوراک دام‌هایشان می‌کنند».

تا خواستم از پیر روستا بپرسم، گویا فهمید سوال ذهنم چیست، سرش را به زیرافکند و زیرلب آرام گفت: «دخترم خوراک دام گران بود، گندم‌هایمان را ارزان می‌خریدیدند، ناچار بودیم».

 

 بطری آبی به دستش دادم و گفتم:«پیرمرد سرت را بالا کن، تو که مقصر نبودی.»

بطری آب را قورتی کرد و افزود: تصمیم گرفته بودم امسال سال آخری باشد که گندم می‌کارم، از زحمت کاشت و داشت گندم نصیبم تنها بوی گندم بود و دیگر هیچ، سال‌ها در  قیمت‌گذاری خرید تضمینی گندم در حق ما ظلم شده بود و نرخ خرید تضمینی گندم سنخیتی با هزینه‌های تولید نداشت، از یک سو قیمت‌های ابلاغی به هیچ عنوان با هزینه‌های ماشین آلات، سموم، کود، حمل و نقل، هزینه‌های کارگری کنار نمی‌آمد، از سوی دیگر قیمت نهاده‌های دامی برای نگه داشتن گاو و گوسفندهایمان بالا بود یا ناچار بودیم گندم‌هایمان را به دلال‌ها بدهیم، یا به دام‌هایمان!

کشاورز گفت: دولت‌‌های قبل نه تنها حمایتی از ما نمی‌کردند، بلکه گندم را هم ارزان از ما می‌خریدند و ما ناچار می‌شدیم گندم خود را به دلالان بفروشیم تا آنها به کشورهای دیگر قاچاق کرده و بفروشند.

 

گندم از محصولات استراتژیک کشورها به شمار می‌رود و هم از نظر تولید و هم از نظر تغذیه نسبت به سایر محصولات کشاورزی از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و تولید آن از عامل مهم در تامین امنیت غذایی کشورها محسوب می‌شود.

  قیمت پایین خرید تضمینی گندم در سال‌های گذشته باعث عدم تمایل کشاورزان برای فروش محصول خود به دولت و واگذاری زمین‌های کشاورزی برای چرای دام‌ها، فروش به افراد دیگر، کاشت سایر محصولات شده بود که امسال با تدبیر به موقع دولت و افزایش قابل توجه قیمت خرید تضیمنی گندم، کشور از یک بحران جدی نجات یافت.

  به گزارش فارس قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم برای سال زراعی 1400- 1401 به ازای هر کیلوگرم 7 هزار و 500 گرم تعیین شد، این در حالی است که در سال زراعی 1399 -1400 بالغ بر 5 هزار تومان تعیین شده بود که با تدبیر به موقع دولت در سال زراعی جاری با افزایش 50 درصدی مواجه شد.

دولت سیزدهم اقدام ارزشمندی برای حمایت از کشاورزان رقم زد

کارشناس مسائل اقتصادی در این رابطه به خبرنگار فارس می‌گوید: بعد از تعیین قیمت ۷ هزار و ۵۰۰ تومانی گندم، به دنبال تغییرات هزینه‌های تولید، افزایش نرخ جهانی گندم، جنگ بین اوکراین و روسیه و اصلاح قیمت ارز ۴۲۰۰ تومانی و در راستای حمایت از کشاورزان و تامین امنیت غذایی کشور و همچنین به منظور جلوگیری از قاچاق گندم، با پیشنهاد شورای قیمت‌گذاری نرخ ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومانی مصوب و ۱۰۰۰ تومان نیز به عنوان جایزه برای کسانی که گندم را به دولت تحویل دهند اختصاص یافت که عملا گندم کشاورزان به ازای هر کیلو گندم تحویلی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان از دولت دریافت می‌کنند.

مهدی پور می‌افزاید: دولت سیزدهم اقدام ارزشمند و بی‌سابقه‌ای را برای حمایت از کشاورزان و تولید کیفی گندم رقم زد،کاهش جهانی تولیدات کشاورزی به دلیل وقوع خشکسالی از یک سو و التهاب قیمتی تولید گندم به دلیل بحران اوکراین از سوی دیگر بازار جهانی مواد غذایی و به ‎ویژه محصول استراتژیکی چون گندم را به شدت تحت تاثیر قرار داد که اگر درایت و تدبیر به موقع دولت سیزدهم در افزایش قیمت خرید تضمینی گندم نبود، امسال کشور با بحران شدید گندم مواجه می‌شد.

 اگر درایت و تدبیر به موقع دولت سیزدهم در افزایش قیمت خرید تضمینی گندم نبود، امسال کشور با بحران شدید گندم مواجه می‌شد

وی ادامه می‌دهد: تدبیر دولت در افزایش قیمت خرید گندم، در سال زراعی جاری موجب شد امسال کشاورزان بیشترین محصول را به دولت تحویل دهند تا از این طرق  هم از نیاز کشور به واردات این محصول بکاهند و هم دست دلالان و واسطه‌ها را قطع کنند.

بر اساس آخرین آمار از ابتدای فصل خرید گندم تاکنون 7 میلیون تن گندم از کشاورزان سراسر کشور خریداری شده است.

پیش‌بینی خرید 200 هزار تن گندم از کشاورزان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی به خبرنگار فارس می‌گوید: تاکنون 190 هزار تن از گندم کشاورزان استان خریداری شده که نسبت به سال گذشته دو برابر افزایش یافته است.

علی صفری می‌افزاید: میزان تولید گندم در استان بر اساس پیش‌بینی‌ها 250 هزار تن است.

 

وی با بیان اینکه سیاست‌گذاری خوب در خرید گندم موجب کاهش حواشی شده است، می‌گوید: سال گذشته قیمت خرید گندم 5 هزار و 500 تومان بود که امسال به 10 هزار و 500 تومان افزایش یافت که علاوه بر آن جایزه یک هزار تومانی نیز به کشاورزان پرداخت می‌شود که منطقی شدن قیمت خرید گندم منطق کشاورزان را برای تحویل گندم‌های خود به دولت به همراه داشت.

صفری همچنین از کاهش قیمت کودهای فسفاته خبر داده و بیان می‌کند: کاهش 45 درصدی قیمت کود فسفاته نیز نقش موثری در افزایش خرید گندم داشت که پیش‌بینی می‌شود امسال میزان خرید گندم کشاورزان در استان به 200 هزار تن برسد.

وی تصریح می‌کند: با توجه به افزایش تولید گندم در بسیاری از استان‌ها، استان مرکزی در بحث تولید گندم به رتبه 12 کشور رسیده است.

 برخی از کشاورزان استان موفق شد‌ه‌اند با افزایش بهره‌وری میزان تولید را به 12 تن در هکتار برسانند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به اینکه میزان پرداخت طلب کشاورزان به 50 درصد رسیده است، می‌گوید: برخی از کشاورزان استان موفق شد‌ه‌اند با افزایش بهره‌وری میزان تولید را به 12 تن در هکتار برسانند، این در حالی است که متوسط برداشت به ازای هر هکتار 4 تن است.

ذخیره ۱۴۸ هزار تن گندم در سیلوها

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی نیز طی گفت‌وگویی با بیان اینکه تاکنون  ۱۱ هزار و ۸۷۹ میلیارد و ۳۸۱ میلیون ریال از مطالبات کشاورزان این استان پرداخت شده است، اظهار می‌کند: حدود 190 هزار تن گندم به ارزش ۲۱ هزار و ۵۶۱ میلیارد ریال امسال از گندمکاران استان مرکزی خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۲ برابر افزایش یافته‌ است.

 غلامرضا ملکی با بیان اینکه کار خرید تضمینی گندم تا پایان شهریورماه ادامه دارد، می‌گوید: ۱۴۸ هزار تن گندم در سیلوهای اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی ذخیره سازی شده است.

انتهای پیام/ 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: نرخ تضمینی خرید گندم مشکلات گندم کاران خرید تضمینی جو خرید گندم تدبیر به موقع دولت خرید تضمینی گندم هزار تن گندم دولت سیزدهم استان مرکزی تولید گندم قیمت خرید خرید گندم سال زراعی بوی گندم گندم ها دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۳۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت خرید گندم در استان بوشهر مطلوب است

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحسین خلعتی ظهر سه شنبه در بازدید از مرکز خرید گندم شبانکاره شهرستان دشتستان بیان کرد: آغاز فعالیت خرید گندم به عنوان مباشر شرکت غله و خدمات بازرگانی توسط این شرکت از سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ بود و امسال دومین سال فعالیت این مرکز است.

مدیر تعاون روستایی استان بوشهر افزود: با توجه به برنامه‌های الگوی کشت در جهت افزایش تولید محصولات استراتژیک مانند گندم در این منطقه، تجهیز این مرکز خرید نقش مؤثری در حمایت ارائه خدمات مطلوب به کشاورزان منطقه خواهد داشت و مورد استقبال قرارگرفته است.

وی گفت: این مرکز خرید واقع در اراضی روستای دهداران با وجود انبار سه هزار تنی و فراهم شدن شرایط اولیه آماده ارائه خدمت به کشاورزان منطقه شده است که در ادامه فعالیت نیاز مند بهبود شرایط شامل مسیر دسترسی آسفالته، محوطه سازی و تعمیرات مورد نیاز انبار خواهد بود.

وی با اشاره به پیش بینی‌های شرایط جوی خواستار توجه و دقت بیشتر در جمع آوری، ذخیره سازی و نگهداری محصول توسط عوامل خرید و لزوم تسریع در حمل و جمع آوری گندم‌های خریداری شده از مراکز روباز به مراکز ذخیره سازی سرپوشیده شد.

مدیر تعاون روستایی استان بوشهر در جریان این بازدید با اعضا هیأت مدیره شرکت و مدیر عامل شرکت دیدار و راهکارهای بهینه سازی ارائه خدمات و افزایش نقش شرکت در ارائه نهاده‌ها و کمک به افزایش کارایی تولید در قالب تشکل‌های را تبیین و ارکان شرکت با اعلام آمادگی همکاری به ارائه نظرات پرداخت.

کد خبر 6099413

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی رشد بالغ بر ۱۰ درصد خرید تضمینی گندم در خراسان رضوی
  • گلایه برخی گندم کاران کرمانی از تاخیر در پرداخت پول گندم
  • راه اندازی ۳۵ مرکز خرید گندم و کلزا در لرستان
  • خرید گندم از کشاورزان
  • وضعیت خرید گندم در استان بوشهر مطلوب است
  • موضوع اصلاح قیمت خرید گندم به درخواست کشاورزان پیگیری شد
  • قیمت گندم مشخص شد
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • خبر جدید برای گندمکاران/ قیمت گندم مشخص شد