Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@01:31:54 GMT

سال طلایی برای خوشه‌های زرین گندم در کردستان

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۵۷۹۴۵

سال طلایی برای خوشه‌های زرین گندم در کردستان

به گزارش ایرنا، طبق اعلام کارشناسان سازمان جهادکشاورزی کردستان در سال زراعی جاری در مجموع ۵۹۴ هزار هکتار از مزارع استان به کشت گندم اختصاص یافته که از این مقدار ۳۲ هزار هکتار به صورت آبی و ۵۶۲ هزار هکتار نیز به صورت دیم کشت شده است.

نکته مهم در زمینه کشت گندم در کردستان این است که این استان در زمینه کشت آبی سهم کم اما در کشت دیم رتبه نخست کشور را دارد و با توجه به اینکه میانگین بارندگی های کردستان از میانگین کشوری بالاتر است، این استان هر سال در تولید گندم رتبه های دوم تا چهار کشور را به خود اختصاص می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشاورزان کردستانی هر سال گندم را در مهر ماه (ابتدای سال زراعی) می کارند و با نخستین بارش پاییزی مزارع سبز می شود و قبل از شروع فصل سرما در پاییز بوته گیاه رشد کافی پیدا می‌کند و همین امر باعث می شود که گیاه بتواند در برابر سرمایه زمستان مقاومت کند.

گندمکاران کردستانی برای مزارع آبی از ارقام "میهن" و "پیشگام" و برای مزارع دیم ارقام "باران"، "واران"، "هما" و " آذر ۲" را که در مقایسه با سایر ارقام عملکرد خوب و سازگاری بیشتری با شرایط آب و هوایی منطقه دارد، کشت کردند.

کشت گندم در کردستان به صورت مکانیزه انجام می شود و کشاورزان حتی زمین های شیب دار را نیز با استفاده از ردیف‌کار کشت می کنند تا علاوه بر جلوگیری از فرسایش زمین، آبررسانی به بوته های گندم در فصل بارش ها نیز بهتر انجام شود.

فصل بهار در واقع فصل داشت گندم در کردستان است و در ابتدای بهار تغذیه مزارع با کودهای شیمیایی و حیوانی شروع شده و در طول این فصل مبارزه با علف های هرز و آفت سن مادر و سن پوره انجام می شود و آبیاری در مزارع آبی تنها در این فصل صورت می گیرد.

در خرداد ماه نیز کم‌کم بوته های گندم به رشد کافی رسیده و خوشه های گندم روند تکمیل شدن را آغاز می کنند و در اواسط این ماه در صورت بارش باران محصول کیفیت و مرغوبیت دوچندانی پیدا می کند.

گندمکاران کردستان از اوایل تیر ماه برداشت گندم را در مناطق دشت و گرمسیری آغاز می کنند و تا پایان تیز این برداشت ادامه خواهد داشت و به عبارتی دیگر گندم در کردستان تمام چهار فصل سال را تجربه می کند و به همین دلیل گندم این استان جزو مرغوبترین نوع گندم در کشور است.   

امسال بیشترین گندم کشت شده کردستان مربوط به شهرستان های بیجار و سقز است و به تبع آن پیش‌بینی بیشترین برداشت نیز برای این ۲ شهرستان خواهد بود و طبق اعلام سازمان جهادکشاورزی کردستان امسال۸۳ مرکز خرید گندم آماده خرید محصول از کشاورزان استان است.

پیش بینی می شود امسال از گندمزارهای دیم و آبی استان در مجموع بیش از ۸۱۳ هزار تن گندم در استان برداشت و از این مقدار نیز ۶۸۰ هزار تن نیز توسط مراکز خرید از کشاورزان خریداری شود.

هر چند شاید در ابتدای فصل برداشت به درستی نتوان پیش‌بینی دقیقی از میزان برداشت محصول داشت اما با توجه به ثبت بیش از ۳۰۰ میلی متر بارندگی در سال زراعی جاری (هفت درصد بیشتر از سال قبل)، وضعیت مناسب مزارع دیم در آستانه برداشت، تغذیه گیاهی مزارع امیدها برای سال طلایی گندم در کردستان بسیار زیاد است.

نکته مهم دیگر این است که از مجموع ۱۱۲ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی کردستان بیش از ۹۲ هزار نفر گندمکار هستند و با توجه به اینکه در کردستان هر بهره‌بردار در واقع یک خانواده است، این افزایش قیمت و تولید گندم می تواند بر اقتصاد مردم استان تاثیر خوبی داشته باشد.

امسال سازمان تعاونی روستایی کردستان نیز با اجرای طرح کشاورزی قراردادی حمایت بسیار خوبی از کشاورزان کرد و در قالب این طرح به کشاورزان مشمول آن نهاده‌های تغذیه‌ای و هزینه بیمه محصولات کشاورزی را در فصل کاشت و داشت پرداخت می کند و در فصل برداشت پس از تحویل گندم به مراکز خرید این هزینه ها را از کشاورزان اخذ می کند.

در کنار این اقدامات حمایتی از کشاورزان و بارش های مناسب، افزایش قیمت خرید تضمینی گندم از هر کیلوگرم ۷۵ هزار ریال در سال قبل، به ۱۱۵ هزار ریال برای امسال باتوجه به اهمیت بخش کشاورزی در تولید، اشتغال و ایجاد امنیت غذایی حرکتی قابل تقدیر از سوی وزارت جهادکشاورزی بود.

طبق برآورد کارشناسان تنها پول حاصل از فروش گندم کشاورزان کردستان به مراکز خرید، (۶۸۰ هزار تُن) رقمی در حدود هفت هزار و ۸۲۰ میلیارد تومان است که در این شرایط اقتصادی می تواند باعث رونق و شکوفایی این منطقه باشد.

با توجه به اینکه برداشت و تحویل گندم کردستانی دیرتر از سایر مناطق کشور انجام می شود، یکی از نگرانی های کشاورزان کردستانی این است که پرداخت مطالبه گندمکاران با تاخیر انجام نشود و مسوولان امر از همان ابتدای برداشت این موضوع را مدنظر داشته باشند تا رغبت کشاورزان برای تحویل گندم به مراکز خرید افزایش یابد.

نکته قابل توجه این است که کشاورزان کردستانی در این شرایط نباید از پیشرفت های علمی بویژه در بخش نانو کشاورزی غافل بمانند و  در گذشته بسیاری از محصولات کشاورزی از جمله گندم قیمت بالایی نداشت و به همین دلیل کشاورزان رغبت چندانی برای سرمایه گذاری در بخش فناوری‌های نوین نداشتند.

 اما با افزایش قیمت محصولات کشاورزی بویژه گندم، کشاورزان از یک طرف به دنبال تولید بیشتر و با کیفیت تر هستند و از طرفی دیگر می خواهند در بازارهای داخلی و خارجی هم حضور موثرتری داشته باشند و به همین دلیل بیشتر از گذشته به فناوری نانو در بخش های کاشت، داشت و برداشت اهمیت می دهند.

 یکی از مشکلات بخش کشاورزی ما استفاده از کودهای شیمیایی وارداتی است که علاوه بر راندمان پایین بقایای آن روی محصولات باقی می ماند، اما کودهای نانو علاوه بر اینکه بر محصول باقی نمی مانند، عملکرد گیاه را هم افزایش می دهند.

هم اکنون با استفاده از نانوحسگرها می توان به راحتی کمبودهای مواد در انواع خاک‌ها را تشخیص داد و با استفاده از این فناوری می توانیم تغذیه خاک را برای تولید بیشتر و محصول با کیفیت تر انجام دهیم. 

با حمایت ویژه دولت و افزایش قیمت خرید گندم، انگیزه کشاورزان برای افزایش تولید گندم بیشتر شده و این موضوع در راستای سیاست‌های کلی کشور خواهد بود  و زمینه را نیز برای ورود نانو به بخش کشاورزی را نیز بیشتر می کند. 

کردستان یک میلیون و ۱۷۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این میزان سالانه ۷۷۳ هزار هکتار آن به زیرکشت محصولات زراعی می رود و ۳۵۰ هزار هکتار آن هم آیش بوده و ۵۲ هزار هکتار را هم باغات تشکیل داده است.

از ۷۷۳ هزار هکتار اراضی زیرکشت محصولات کشاورزی کردستان ۶۷۸ هزار هکتار آن دیم و ۹۵ هزار هکتار آن هم آبی است.

برچسب‌ها گندم کردستان سنندج

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گندم کردستان سنندج گندم کردستان سنندج کشاورزان کردستان کشاورزی کردستان محصولات کشاورزی گندم در کردستان هزار هکتار آن بخش کشاورزی افزایش قیمت مراکز خرید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۷۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیگ یک/ حمله همه جانبه اخباری و تیمش به لیگ برتر

به گزارش "ورزش سه"، شاگردان سعید اخباری که مدعی اصلی صعود به لیگ برتر هستند و انگیزه زیادی برای رقم زدن این اتفاق دارند، از ساعت 18 امروز چهارشنبه در ورزشگاه شهید نصیری یزد به مصاف تیم خوشه طلایی ساوه رفتند تا یکی از دیدارهای هفته سی‌اُم لیگ دسته اول ایران را برگزار کنند.

امیرحسین آسیابان‌پور، سید محمدرضا حسینی، سیروس صادقیان، اتابک زارعی، محمدابراهیم رضازاده، علی طاهران، هادی حبیبی‌نژاد، رضا محمودآبادی، علی خدادادی، محمد بلبلی و سیدعلی یحیی‌زاده 11 بازیکن آغاز کننده بازی برای چادرملو اردکان با نظر سعید اخباری مقابل خوشه طلایی بودند.

خوشه طلایی ساوه هم که پنج سرمربی در این فصل تغییر داده و رضا ناصحی را امروز روی نیمکت داشت، با ترکیب میلاد فراهانی، علی رضایی، علیرضا ادهمی، محمد رحمتی، سینا عبداللهی، امیرحسین عبدی، مسلم مجدمی، علیرضا فرجیان، کیانوش میرزایی، متین کریم‌زاده و بهروز هوشمند بازی برابر چادرملو را آغاز کرد.

شاگردان سعید اخباری که انگیزه زیادی برای کسب پیروزی و نزدیک شدن به لیگ برتر داشتند، بازی سراسر هجومی را مقابل خوشه طلایی متحول شده به نمایش گذاشتند و حملات پرشماری در این دیدار خانگی با حمایت هواداران خود به وجود آوردند، اما در گلزنی بدشانس بودند تا اینکه بالاخره موقعیت‌های این تیم به ثمر نشست.

چادرملو در دقیقه 79 روی ارسال زیبا و دقیق سعید محمدفرد از جناح راست زمین به پشت مدافعان خوشه طلایی صاحب یک موقعیت عالی شد تا سید علی یحیی‌زاده با ضربه سر دروازه میلاد فراهانی را باز کند و طلسم شکنی کردند.

شاگردان اخباری در دقایق باقی مانده هم سراسر حمله شدند و توانستند در نهایت به پیروزی یک بر صفر دست پیدا کنند تا 63 امتیازی شوند و با دو امتیاز بیشتر نسبت به فجر سپاسی، همچنان در رتبه دوم جدول لیگ یک بمانند و شانس بالایی برای لیگ برتری شدن پیدا کنند.

خوشه طلایی ساوه نیز با این شکست 16 امتیازی و قعرنشین لیگ دسته اول ماند تا فقط یک بازی و یک شکست دیگر با سقوط فاصله داشته باشد.

دیگر خبرها

  • اجرای مانور مبارزه با بیماری زنگ زرد گندم در مزارع پلدشت 
  • لیگ یک/ حمله همه جانبه اخباری و تیمش به لیگ برتر
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۹۳ هزار تن گندم از مزارع شهرستان میاندوآب
  • راه اندازی ۳۵ مرکز خرید گندم و کلزا در لرستان
  • کمک شرکت نیشکر به گندم کاران در مقابل سیلاب
  • شوش و کرخه قطب کشاورزی خوزستان و کشور محروم از تسهیلات و امکانات کشاورزی
  • علت استعفای سرمربی خوشه طلایی مشخص شد
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران