Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیانوش حق نما در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با توجه به مساعد شدن شرایط محیطی برای آلودگی و توسعه بیماری‌های قارچی در مزارع گندم به ویژه بیماری فوزاریوم، مبارزه با این بیماری در مزارع گندم ضروری است.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان افزود: بیماری بلایت (فوزاریوم) موجب سفید شدن خوشه پیش از رسیدن دانه، کاهش محصول و قوه نامیه بذر و کاهش کیفیت آرد گندم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حق نما اضافه کرد: در صورت وجود رطوبت میسلیوم قارچ به رنگ صورتی ظاهر می‌شوند و علائم بیماری در سایر قسمت‌های بوته به صورت پوسیدگی ریشه و طوقه، قهوه‌ای شدن پای ساقه و سیاه شدن گره‌ها است.

وی هشدار داد: بذر تولید شده توسط بوته‌های آلوده به فوزاریوم خوشه حاوی زهرابه‌های خاصی هستند که مصرف آنها برای انسان و دام زیان‌آور است.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان گفت: تناوب کشت، از بین بردن بقایای محصول، شخم عمیق و به موقع و استفاده از ارقام متحمل و رعایت اصول زراعی برای تهویه و تابش نور بیشتر به داخل مزرعه توصیه می‌شود.

حق نما ادامه داد: برای مبارزه با بیماری فوزاریوم خوشه در مرحله گلدهی از سموم قارچ کش موثر برابر دستورالعمل سازمان حفظ نباتات کشور استفاده کنند.

وی مثلث رطوبت هوا، میزبان و وجود عامل بیماری در منطقه را عامل بروز آفت در محصول کشاورزان دانست و افزود: اگر کشاورزان تعادل کود پتاس و ازت مصرفی خود را متعادل کنند خسارت بیماری کمتر خواهد شد.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: به دلیل آنکه سمپاش ها و کیفیت آب سم‌پاشی متفاوت است امکان دارد محصولات نیاز به سمپاشی مجدد داشته باشند بنابراین کشاورزان بعد از پنج روز که از سم‌پاشی گذشت دوباره به مزارع خود سرکشی و در صورت لزوم سمپاشی را تکرار کنند.

کد خبر 5462276

منبع: مهر

کلیدواژه: گندم گرگان جهادکشاورزی گلستان بوشهر کرمانشاه ویروس کرونا ماه رمضان 1401 خراسان رضوی مشهد آمار کرونا ماه مبارك رمضان خطبه های نماز جمعه گرد و غبار آلودگی هوا سفر استانی جهاد کشاورزی حفظ نباتات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۳۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات سیر پارس‌آباد به روسیه و آذربایجان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل بخشعلی اصغری اظهار کرد: متوسط عملکرد سیر به‌صورت تناژ در هر هکتار ۳۰ تن است که انتظار می‌رود بیش از ۳۰ هزار تن محصول سیر از مزار کشاورزی پارس‌آباد برداشت شود.
وی افزود: سطح زیر کشت پیش‌بینی‌شده ۹۰۰ هکتار بود که یک هزار ۲۰۰ هکتار کشت شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان پارس‌آباد گفت: از کاشت تا برداشت محصول سیر تحت پایش و نظارت مدیریت جهاد کشاورزی است که با توصیه‌های فنی لازم اعم از تغذیه، واپایش عوامل گیاهی توسط کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان پارس‌آباد نظارت می‌شود.
وی تصریح کرد: تمام کودهای موردنیاز توسط جهاد کشاورزی به‌صورت یارانه‌دار در بین سیر کاران به قیمت دولتی توزیع می‌شود.
اصغری گفت: کاشت و داشت و برداشت به‌صورت ماشینی و نیمه ماشینی صورت می‌گیرد که مجوز و نامه صادراتی سیر توسط مدیریت جهاد کشاورزی داده می‌شود که صادرات بیشتر از طریق گمرک به کشورهای خارجی روسیه، آذربایجان و... به شهرستان‌های هم‌جوار چون گرگان و میادین تره‌بارهای شهرهای داخلی صادرمی شود .
وی اشاره‌ای به کشت دوم محصولات در شهرستان پارس‌آباد اشاره کرد و گفت: فعلاً برای کشت دوم از نظر مدیریت جهاد کشاورزی پارس‌آباد در حال رایزنی و برنامه‌ریزی است که تصمیم قطعی هنوز گرفته نشده است.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۹۳ هزار تن گندم از مزارع شهرستان میاندوآب
  • ۲ هزار هکتار با بیماری‌های برگی غلات در آذربایجان غربی مبارزه شد
  • طرح جهاد میدانی محققان زراعت و حفظ نباتات در سرعین اجرا شد
  • لزوم مبارزه با آفات مگس مدیترانه در باغات مازندران
  • صادرات سیر پارس‌آباد به روسیه و آذربایجان
  • مبارزه با سوسک خرما در ۷۰ هکتار از نخلستان‌ها
  • خسارت سیل و تگرگ به مزارع کازرون
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • مبارزه با آفت سن غلات در مزارع
  • جهاد کشاورزی یزد درباره تنش گرمایی درختان پسته هشدار داد