Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ــ با وجود کاهش بارندگی‌ها و خشکسالی، امسال خوشه‌های طلایی در دیم‌زارهای طرح جهش تولید که با بذرهای متناسب با کم آبی کاشته شده بودند، موفقیت‌های خوبی کسب کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، با وجود کاهش بارندگی‌ها و خشکسالی، امسال خوشه‌های طلایی در دیم‌زارهای طرح جهش تولید که با بذرهای متناسب با کم آبی کاشته شده بودند، موفقیت‌های خوبی کسب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح جهش تولید در دیم‌زارهای کشور که در 6 استان کشور به صورت پایلون با همت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و همکاری وزارت جهاد کشاورزی در حال اجراست، در مقایسه با دیم‌زارهای دیگر، در شرایط کاهش بارندگی محصول بیشتری تولید کرده است.

در این طرح برخی از روستاهای آذربایجان شرقی هم مشارکت داشتند کشاورزان 1.8 تن تا 2 تن در هر هکتار گندم برداشت خواهند کرد که در اراضی دیم و ایام خشکسالی عدد خوبی محسوب می‌شود.

دلالان متهم اصلی افزودن ناخالصی به گندم/نظارت بر گندم‌های ورودی از دیگر استان‌ها به البرز تشدید می‌شود 50 درصد مطالبات گندم‌کاران اردبیلی پرداخت شد احتکار بیش از 9000 تن گندم و برنج در 2 استان خروج گندم از استان همدان ممنوع شد

برای افزایش موفقیت این طرح، مراحل کاشت، داشت و برداشت زیر نطر کارشناسان انجام شده تا عملکرد مناسبی از این مزارع داشته باشیم و به پایداری تولید دست یابیم.

هدف اصلی اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارهای کشور، اصلاح الگوی کشت، پایداری تولید، بهره گیری از ارقام جدید تحقیقاتی، افزایش درآمد کشاورزان و در مجموع دستیابی به محصول بیشتر در واحد سطح است.

جهش تولید در 650000 هکتار از دیم‌زارهای کشور

در این زمینه، جواد وفابخش معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی، در مورد ویژگی‌های این طرح در کشور توضیح داد و گفت: گیاهانی که در این طرح استفاده می‌شود و ترویج و توسعه بر روی آنها تمرکز دارد، گندم، جو، گیاهان علوفه‌ای دیم، حبوبات و دانه‌های روغنی است.

وی با اشاره به اینکه این طرح به صورت پایلوت در استان‌های آذربایجان شرقی، خوزستان، کرمانشاه، کردستان، گلستان و همدان اجرا شده است، افزود: از سال آینده با بررسی نواقص این طرح تلاش می‌کنیم در سطح بیشتری از کشور عملیاتی کنیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی، با اشاره به اینکه طرح جهش تولید در دیم‌زارها در سال اول در 650 هزار هکتار اجرا شده است، خاطر نشان کرد: در سال‌های آینده به بیش از 2.5 میلیون هکتار در کشور توسعه می‌یابد تا شاهد افزایش بهره وری و پایداری تولید باشیم.

وفابخش، با تاکید بر اینکه نتایجی که امسال به دست می‌آوریم، نتایج ارزشمندی است، تصریح کرد: این گیاهان در شرایط سخت کم آبی و خشکسالی که قدرت ماندگاری و قدرت تولید و عملکرد در سطح را داشته باشند، خود را به برداشت می‌رساند.

کاهش اتکا به اراضی آبی و پایداری تولید گندم در استان

اکبر فتحی مدیرکل جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، با اشاره به اینکه در این استان 154 هزار هکتار اراضی دیم داریم، افزود: 124 هزار هکتار از این اراضی مربوط به گندم دیم و مابقی به جو، علوفه، حبوبات و... است.

وی با بیان اینکه اگر بتوانیم جهش تولید در دیمزارها را به نتیجه برسانیم، اتکای ما به اراضی آبی افزایش پیدا می‌کند، خاطر نشان کرد: سهم بیشتری از تولید را می‌توانیم از دیمزارها بگیریم و این به معنی کشاورزی پایدار است.

علیزاده، رئیس موسسه تحقیقات دیم کشور، مستقر در شهرستان مراغه، با اشاره به اینکه این موسسه تحقیقاتی وظیفه پشتیبانی فنی و تأمین هسته‌های بذری را در این طرح بر عهده دارد، اظهار داشت: ارقام جدید این موسسه و بذرهای جدید این موسسه می‌تواند به افزایش بهره وری تولید در دیم‌زارها کمک کند.

صرفه جویی ارزی 1 میلیارد و 700 میلیون دلاری با اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارها

مصطفی سیدهاشمی، معاون هماهنگی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) از پشتیبانی مالی 5 ساله برای این طرح خبر داد و گفت: این طرح تأییدیه مقام معظم رهبری را با خود همراه دارد و تلاش می‌کنیم به بهترین نحو با همکاری وزارت جهاد کشاورزی به سرانجام مطلوب برسانیم.

وی با بیان اینکه پیشبینی کرده بودیم که برای سال 1399 بیش از 217 میلیارد تومان برای پشتیبانی از این طرح جهش تولید در دیمزارها هزینه شود، افزود: با صرفه جویی‌های مناسب، 173 میلیارد هزینه شده است که در سال‌های آینده هم تلاش می‌کنیم این پشتیبانی برای اجرای موفق‌تر آن تداوم یابد.

سیدهاشمی، با اشاره به اینکه برای سال آینده، سطح اجرای این طرح جهش تولید، چندین برابر می‌شود، گفت: در صورت موفقیت طرح و اذن مقام معظم رهبری برای تداوم حضور ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در این طرح، 2 میلیون و 500 هزار هکتار اراضی را در 12 استان به زیر کشت دیم می‌بریم که بالغ بر 1 میلیارد و 700 میلیون دلار صرفه جویی ارزی صورت گیرد.

ا یجاد خودکفایی اطمینان بخش‌تر در حوزه گندم با توجه به دیم‌زارها

به گزارش تسنیم، رعایت تناوب و افزایش تنوع گیاهی در مزارع این طرح موجب تقویت خاک‌های زراعی خواهد شد و با اجرای موفق طرح جهش تولید شاهد پایداری بیشتر تولید در دیم‌زارها و در نتیجه خودکفایی اطمینان بخش تری در حوزه گندم خواهیم بود.

از سوی دیگر، اصلاح الگوی کشت و بهبود معیشت کشاورزان از دیگر اهداف اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارهای کشور است که می‌تواند با تسری یافتن به کل کشور، ارقام پرمحصول و مقاوم در برابر کم آبی، تولید بیشتری را رقم زند و به الگوی موفقی در حوزه کشاورزی تبدیل شود.

انتهای پیام/111/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: طرح جهش تولید در دیم زارها دیم زارهای کشور پایداری تولید دیم زارهای کاهش بارندگی جهاد کشاورزی هزار هکتار کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۰۲۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیجار قطب تولید گندم در کشور است / لزوم رفع مشکلات مردم

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل زارعی کوشا صبح چهارشنبه در میز خدمت مردم روستای خسروآباد از توابع شهر بیجار با بیان اینکه مردم این روستا شهدای زیادی را تقدیم انقلاب کردند، اظهار کرد: شهید اصلانی در سال ۵۸ در درگیری با اشرار به شهادت رسید و امروز آخرین شهید این منطقه شهید امان الهی از مدافعان حرم است و این افتخار بالاتر از همه ارزش‌هاست.

وی خاطرنشان کرد: برای پرورش چنین بزرگ مردانی و کسانی که در دفاع از انقلاب اسلامی جان خود را تقدیم کردند از مردم این روستا باید تقدیر کرد.

وی ادامه داد: حضور مدیران در جلسه امروز نشان از اهمیت رفع مشکلات مردم دارد و باید در راستای این مهم تلاش کرد.

زارعی کوشا گفت: اولین بار است که تمام مدیران ارشد استان در این روستا حضور دارند و امیدواریم این میز خدمت موجب رفع مشکلات این بخش و بالاخص روستای خسروآباد شود.

استاندار کردستان گفت: شهرستان بیجار قطب تولید گندم دیم در کشور است و این شهرستان در سال گذشته سه درصد تولید گندم کل کشور را برعهده داشته است و در استان کردستان هم بیشترین تولید گندم مربوط به بیجار و این بخش است.

وی گفت: یکی از موضوعات مهمی که امروز بررسی می‌شود بحث گندم و رفع مشکلات کشاورزان است و بخشی هم مربوط به حوزه وزارت نیرو است که بررسی لازم صورت خواهد گرفت.

وی خطاب به کشاورزان گفت: تمام مشکلات مورد توجه است اما اتفاق افزایش قیمت خرید گندم در این دولت اهمیت زیادی دارد و این روند ادامه پیدا می‌کند.

لزوم جذب سرمایه‌گذار در بیجار

زارعی کوشا بر لزوم سرمایه گذاری در بیجار اشاره کرد و ابراز داشت: درآمد تولید گندم جدای هزینه‌های سال بعد اگر در این شهرستان سرمایه گذاری شود بخشی از مشکلات اقتصادی این منطقه رفع می‌شود.

استاندار کردستان عنوان کرد: اگر هزینه گندم در بانک‌های بیجار سرمایه گذاری شود میزان اعتبارات افزایش می‌یابد.

وی به تولید گندم در بیجار اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۳۰۰ هزار تن تولید گندم در بیجار داشتیم که از خرید گندم پنج هزار میلیارد تومان به کشاورزان پرداخت شد.

وی بر لزوم سرمایه گذاری کشاورزان در بیجار تاکید کرد و بیان داشت: لازم است تا این مهم به فرهنگ اقتصادی تبدیل شود تا سرمایه گذاران در این شهرستان سرمایه گذاری کنند.

زارعی کوشا ادامه داد: زیر ساخت‌های لازم در این شهرستان در حال انجام است و میانگین راه روستایی اسفالته ۸۴ درصد است.

وی گفت: استان کردستان درابتدای دولت سیزدهم میانگین شاخص اسفالت روستای ۶۳ درصد بود اما الان به ۷۴ درصد رسیده است که این پیشرفت خوبی بوده است.

وی تاکید کرد: بیش از ۳۷۰ کیلومتر راه ساخته شده و میانگین شاخص شهرستانی ۷۸.۵ درصد است که از میانگین استانی بیشتر است.

شاخص آسفالت راههای روستایی بیجار از میانگین کشوری بالاتر است

زارعی کوشا به آسفالت راه‌های روستایی بیجار اشاره و ابراز کرد: شاخص بیجار ۸۹.۵ درصد است و شاخص آسفالت راه‌های روستایی در بیجار از میانگین استانی بالاتر است.

وی با اشاره به اینکه برای راه‌های روستایی برنامه ریزی لازم را داریم تا روستاهای این منطقه بازسازی شوند، گفت: روستای جبرئیل، کلوچه چشمه ادینه و کهریز پیمانکار دارند و باقی روستاها این بخش در حال دیگری و انجام است.

استاندار کردستان اذعان کرد: تعداد طرح هادی اجرا شده ۵۷ روستا در شهرستان است و در دولت سیزدهم ۳۰ روستا انجام شده و ۲۵ روستا طرح هادی آن در حال انجام است.

مقاوم سازی ۶ هزار واحد مسکونی در دولت سیزدهم

وی ادامه داد: در حوزه مقاوم سازی مسکن بیش از ۶ هزار واحد مقاوم سازی شده ۲۲۰۰و احد در این دولت صورت گرفته است که معادل یک سوم این میزان است.

استاندار کردستان گفت: پوشش تلفن همراه در ۲۴۷ روستا وجود دارد که شاخص استان ۹۶ درصد است و روستاهای دارای شبکه ملی ۱۴۳ روستا هستند.

وی از ارتقای روستای خسروآباد به اینترنت ۴ جی خبر داد و گفت: تجهیزات ۴ جی و پوشش اینترنت در روستای خسرو آباد خریداری شده و تا هفته آینده راه اندازی خواهد شد.

کد خبر 6100164

دیگر خبرها

  • برد شاگردان اخباری در ترافیک سکوهای ورزشگاه نصیری
  • لیگ یک/ حمله همه جانبه اخباری و تیمش به لیگ برتر
  • تولید ۳ درصد گندم کشور در شهرستان بیجار
  • حمله تند گزارشگر سرشناس فرانسوی به امباپه: «نگویید بهترین دنیا است؛ هیچ کاری نمی کند!»
  • بیجار قطب تولید گندم در کشور است / لزوم رفع مشکلات مردم
  • ورزشگاه نصیری یزد میزبان تقابل صعود و سقوط
  • کمک شرکت نیشکر به گندم کاران در مقابل سیلاب
  • علت استعفای سرمربی خوشه طلایی مشخص شد
  • تولید منحصر به فرد گندم در گلستان / صنایع آردی که در رکود به سر می‌برند
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند